miercuri, 30 iunie 2010

"Ai grija ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se indeplineasca"

Zilele astea ma gandeam,ca o data cu maturizarea vine si acea putere absoluta de a face ce iti doreste inimioara.Iti poti permite sa-ti doresti ceva,ce inainte poate era imposibil sa obtii,iar in cazul de fata,chiar sa ai sanse mari de succes.
Da,intr-adevar,pare atat de frumos,si atat de roz,si totusi...prea destept a fost acel om care a zis "ai grija ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se indeplineasca".Si nu,nu ma repet.
Daca stai bine sa te gandesti,avem atatea tentatii,la fiecare pas,incat nu stii pe care sa o alegi.Iar din momentul in care ti-ai ales ceva,pana la momentul in care obtii acel ceva,nu e decat o chestiune de timp si efort.Si aici intervine "problema".
Datorita varietii mari de dorinte si nevoi,nu prea alegem logic ce ne dorim.Pe moment pare cea mai buna alegere,si poate si pe parcursul timpului necesar obtinerii acelui ceva,insa nu de putine ori,constatam cu stupoare,ca nu e tocmai ce ne-am imaginat,sau ce ne-am dorit.Fie ca e vorba de un job nou,de un prieten nou,sau de o schimbare de look,mereu trebuie sa fim atenti la detalii,mereu sa cautam un "nod in papura",pentru a evita un rezultat nesatisfacator.
Exemplul personal cred ca e cel mai bun.Dupa ce am fost indragostita o perioada prea mare de timp de o persoana,intr-un final,am ajuns impreuna.Poate era inocenta varstei,sau faptul ca eram prea indragostita ca sa imi dau seama,dar dupa o perioada relativ scurta de timp,am realizat ca nu e tocmai cea mai buna alegere pentru mine.Nu,nu a fost o dezamagire in dragoste,care sa se lase cu plansete si lamentari,cii pur si simplu o constatare a nepotrivirii.Evident,urmatorul pas a fost incheierea in termeni cat mai amiabili.
Evident,exemple pot fii mai multe,insa,orice dorinta,oricat de mare ar fii ea,trebuie analizata.In fond si la urma urmei,sa te maturizezi,inseamna sa incepi sa privesti mai mult obiectiv,decat subiectiv anumite aspecte ale vietii tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu